Naša mixová biatlonová štafeta nakoniec piata, Nemku diskvalifikovali

22.02.2014 Celý región

Soči 22. februára (TASR) - Po pozitívnom dopingovom teste Evi Sachenbacherovej-Stehleovej anuloval Medzinárodný olympijský výbor (MOV) všetky výsledky nemeckej biatlonistky na XXII. ZOH v Soči. Informovala agentúra dpa.

Po vypočúvaní MOV v piatok spätne diskvalifikoval dvojnásobnú olympijskú víťazku respektíve jej dve štvrté miesta na 12,5 km s hromadným štartom a v mixovanej štafete. MOV požiadala Medzinárodnú biatlonovú úniu, aby ju vyškrtla zo všetkých výsledkov, takže nemecký tím stratil štvrté miesto v zmiešanej štafete. Slovensko sa tak posunulo v konečných výsledkoch na piate miesto.

Evi Sachenbacherovú-Stehleovú a talianskeho bobistu Williama Frullaniho po pozitívnych dopingových testoch vylúčili z národných olympijských tímov. Tridsaťtriročná Nemka mala pozitívny test na zakázaný stimulant methylhexanamín. Sachenbacherová-Stehleová mala problémy s dopingovými komisármi už predtým. Na ZOH 2006 v Turíne ju spoločne s ďalšími 14 športovcami suspendovali na päť dní za zvýšenú hladinu hemoglobínu.

Tridsaťtriročná Sachenbacherová-Stehleová sa pred biatlonom venovala behu na lyžiach, má vo svojej zbierke celkovo päť olympijských medailí. V Salt Lake City 2002 získala zlato v bežeckej štafete na 4x5 km a o osem rokov neskôr vo Vancouveri pridala prvé miesto v tímovom šprinte.
 

Vyberte región